http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/j ... 69&pnum=76
Sivun alareunassa on Nurhosten suvun alkua Mikkelin Nurholassa. Mikä on sen 60-vuotiaan Nurhosen nimi,jonka nimessä on ss-keskellä. Mikä määrite nimen edessä s-? syting? Olisiko pääteltävissä, että +-merkitty Påhl, jonka vaimo isoemäntä Brita, joka kuollessaan oli niin merkittävä, että haudattiin kirkonalle, ja alempana (Ollin) talollisen vaimo Anna olisivat veljesten vaimoja? Lakennalliset syntymäajat ovat "normaalin tuotantokauden" sisällä. Kenen lapseksi lukisitte Mikon, joka on 60-vuotiaan alla? Myöhemmistä rippikirjoista löytyy "lintujen kirjoissa" tässä vaiheessa ollutta porukkaa. Nurhoset ovat tulleet tähän Ristiinan puolelta järvenselän yli.
Nimi Nurhoselle?
Re: Nimi Nurhoselle?
Äänestäisin Lasse-nimen puolesta. Yläpuolella oleva Margareta hämää tuossa hieman,
t.taltta
t.taltta
-
- Viestit: 728
- Liittynyt: 07.03.2010 15:56
Re: Nimi Nurhoselle?
Lasse olisi pääteltävissä senkin vuoksi, että alla on Korhosen kanssa nainut Elisabeth Nurhonen, jonka nimeksi on laitettu Lissa saman kaksoisässän kanssa. Vuonna 1792 ilmestyy Påhl, jonka patronyyminä on Larsson, vaikka patronyymien käyttö on hyvin vähäistä. Påhl-nimisiä on kuitenkin useita. Suvun olemisista saa sen kuvan, että Nurholaan aina palataan ja sinne lähetetään äideistään orvoksi jääneet lapset.
Re: Nimi Nurhoselle?
Tulkitsen, että siinä olisi syster Lisa Nurhoin.
Sama kuva Digitaaliarkistossa. http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=6689034
Sama kuva Digitaaliarkistossa. http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=6689034
-
- Viestit: 728
- Liittynyt: 07.03.2010 15:56
Re: Nimi Nurhoselle?
Olisiko sitten Liisa Nurhonen talollisen leskeksi (?) merkityn Anna Väätämöisen miehen Ollin sisar vai Brita Väätämöisen miehen Påhlin sisar ja olisivatko tämän rippikirjan miehet olleet veljeksiä? Syntymäajat ja tässä olevat iät ovat ihan vitelikossa, kun seuraa myöhempiä vaiheita, joissa ikä tulee esiin. Nurhola on niin kaukana kirkonkylästä, että kastetut lapsetkaan eivät 1700-luvun alkuvaiheessa löydy kirjattuina ja myöhemmässäkään vaiheessa eivät sattuneet oikeille vanhemmille. Veroja on kuitenkin maksanut 1700-luvun alussa Sigfred Nurhonen ja sitten Påhl, jota ei näy enää tässä rippikirjassa. Verotus taisi kulkea myöhäjunassa. Myöhemmässä vaiheessa pappi kirjaa erään Påhlin serkuksi. Jos Annan mies on tässä vaiheessa ollut isäntä, niin isännyys vaihtuu pian ja poika Matti tässä 5 v lähtee Ristiinaan. Kiitokset selvennyksistä. Nämä ovat erittäin mielenkiintoisia pohdintoja.