Ero sivun ”Harjavalta Hauvola” versioiden välillä

Kohteesta SshyWiki
Loikkaa:valikkoon, hakuun
(Käsityöläiset)
Rivi 16: Rivi 16:
 
== Käsityöläiset ==
 
== Käsityöläiset ==
  
[[Harjavalta Hauvola Rönn (seppä) |Seppä Rönn]]
+
[[Harjavalta Hauvola Lamberg (räätäli) |räätäli Lamberg]]
 +
 
 +
[[Harjavalta Hauvola Rönn (seppä) |seppä Rönn]]
  
 
== Sotilaat ==
 
== Sotilaat ==

Versio 6. tammikuuta 2008 kello 14.36

Hauvolan kylä sijaitsee Kokemäen rajan tuntumassa Harjavallan länsiosassa, Kokemäenjoen pohjoisrannalla. Sen naapurikyliä ovat lännessä Havingi sekä idässä Mämmimäki ja Kokemäen Hampula. Kokemäenjoen vastarannalla sijaitsee Merstolan kylä ja Emil Cedercreutzin museo- ja kulttuurikeskus.

Hauvola on säilynyt maalaismaisena kylänä eikä siellä juurikaan ole lähiömäisiä alueita. Parinsadan metrin päässä jokirannasta kylän läpi kulkee koko kaupunkia halkova Pohjoisrannantie. Tien eteläpuolella on jokeen rajoittuvaa peltoaukeaa, pohjoispuolella peltoalueen takana sijaitsevat kylän keskuksena samat kolme taloa kuin jo 1500-luvulla: Uotila, Korpi ja Tupi. Peltoalueet jatkuvat talojen takana ja muuttuvat vähitellen metsäksi.

Talot

Uotila Ilmeisesti Hauvolan vanhin talo. Professori Seppo Suvannon laatimassa Satakunnan henkilötiedostossa 1303-1571 mainitaan, että Juho (Uotila) Hauvolasta oli lautamiehenä Kokemäen käräjillä v. 1442. Tila on pysynyt saman suvun hallussa ainakin vuodesta 1604.

Nykyään Uotilassa harjoitetaan myös maatilamatkailua ja siellä on mm. vanhojen maataloustyövälineiden näyttely. Tilan kotisivut: Majoitus Uotila, Uotilan tila.

Korpi Niilo Paavonpoika Korpi mainitaan maakirjassa 1540.

Tupi Lauri Erkinpoika Tupi mainitaan maakirjassa 1540.

Käsityöläiset

räätäli Lamberg

seppä Rönn

Sotilaat

Lamberg

Rönn