$TitleText = "Digitointi - kansiot"; include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "sshy/php/header.php"); ?>
Ennen kuvan tallentamista kannattaa luoda kansiot. Pääkansioksi voit nimetä esim. seurakunnan nimen, sen alikansioksi filminrullan numeron (esim. TK 234) ja sen alikansioiksi kunkin kirkonkirjan jakson (esim. RK 1740-1760, Syntyneet 1761-1771 jne.).
Mikrofilmirullat: | Kortit | |
Porvoo TK 234 RK 1761-1771 1.jpg 2.jpg 3 jpg |
Porvoo RK 1790-1800 VA 28 ( = kortin numero) 1.jpg 2.jpg VA
29 |
Kuvan tallentaminen Kuvat voit tallentaa luomaasi väliaikaiseen pääkansioon/alikansioon tietokoneen kovalevylle, suoraan CD-RW levyllä olevaan kansioon tai muistitikulle. Kuvat suositellaan tallennettavaksi tiff- tai jpg- formaatissa. Kuvan kooksi tulee useimmin 1- 4Mt. Tallenna kuvat harmaasävynä (256), jos mahdollista.
Jotkut skannausohjelmat numeroivat kuvat juoksevalla numerosarjalla tai voit myös numeroida ne alkaen numero yhdestä. Kuvan lopullinen numero nettiin siirtoa varten muutetaan tallennuslomakkeen täytön yhteydessä, jolloin vasta mm. tuplakuvat poistetaan.
Siirrä lopuksi tietokoneeseen tallentamasi kuvat CD:lle. Sulje CD ohjeiden mukaan, siten, että CD on luettavissa muissakin koneissa. Ohjeet tähän löytyy kirjaston koneen vierestä.
include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "sshy/php/footer.php"); ?>